Klassetur til Bergen

Det kan være morsomt å gjøre klasseundervisningen mer spennende og ta med skoleklassen til Bergen. Vestlandets hovedstad rommer viktig nasjonal og internasjonal historie og er kjent verden over for sin særegne kultur. Hvorfor ikke ta undervisningen ut av klasserommet? Et forslag kan være å legge turen innom Universitetsmuseet på Nygårdshøyden i Bergen.

bergen-norge

Vandre gjennom museet anno 1865 – hvis arkitektur er inspirert av italiensk renessanse – og gjør historietimen levende. Ta et dypdykk i fagfelt som antropologi, arkeologi, kunst- og kulturhistorie, botanikk, geologi og zoologi. Ved siden av det historiske museet finner dere også sjøfartsmuseet.

Eller kanskje dere ønsker å utforske de botaniske samlingene inne på museet, og oppleve den fredede museumshagen, som er datert tilbake til 1890? Her kan dere bruke naturfagtimen til å betrakte 3 000 forskjellige arter på et område som strekker seg over hele 14 mål. Dere kan studere frø som er hentet fra viltvoksende planter i Norge og resten av verden, og bli inspirert av hagens sjarmerende historie. Se museumsdirektør Brunchorsts «hjerte og nyrer», som hageanlegget gjerne blir omtalt som.

Er dere sultne på mer botanisk viten, finner dere den nye botaniske hagen i Bergen med sine 70 mål på Milde, 2 mil utenfor sentrum.

Museet har forskjellige undervisningstilbud tilpasset nivå og behov og passer for

  • barnehagebarn og småskoleelever
  • ungdomsskoleelever og elever på videregående
  • studenter og voksenopplæring
  • andre grupper

For små barn fra 4-6 år anbefales en tur på de kulturhistoriske samlingene. Her kan barna kle seg ut, leke, lese bøker og lære om andre kulturer. På de naturhistoriske samlingene kan de også lære mer om naturen og bryne seg på museets oppgaveark.

For eldre skoleelever er det spennende å forsøke å løse gåten om det mystiske liket som ble funnet av en bonde i Kiev. Eller hva med en omvisning der de får smaken på hvordan vitenskap og religion kunne eksistere side om side i det gamle Egypt? Museet rommer også en Egyptisk mumie!

Aktivitetene ved museet er kostnadsfrie for dere som er tilknyttet skoleverket. Kontakt Norges eldste museum en uke før avreise og gi klassen et minne for livet.